Skip to content Skip to footer

Coaching

Professionele coaching bevordert persoonlijke groei, professionele ontwikkeling en zorgt voor meer werkplezier.

Coaching voor leidinggevenden

Als leidinggevende wil je jouw ambities waar kunnen maken en het beste uit jezelf én jouw team halen.

Loopbaan coaching

Mevrouw de Coach helpt jou ontdekken wat je wilt, wat je kunt en hoe je jouw loopbaan vorm kunt geven.

Coaching voor organisaties

Werkgevers willen graag bezig zijn met ondernemen, ontwikkelen, innoveren en groeien.

Coaching voor leidinggevenden

Als leidinggevende wil je jouw ambities waar kunnen maken en het beste uit jezelf én jouw team halen. Je wil elke dag met plezier naar je werk gaan en met voldoende daadkracht en zelfvertrouwen succesvol zijn. Als persoon én als team.

Als leidinggevende ben je de motor van de organisatie, een positief rolmodel zijn voor collega’s. Kortom: deze rol vraagt een hoop van je.

Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik en wat doe ik en waarom doe ik dat op deze manier?

Verbinden, (coachend) leidinggeven, ontwikkelen en inspireren van je medewerkers

Wanneer kun je Mevrouw de Coach inschakelen?

Hieronder een greep uit de thema’s waarop ik leidinggevenden de afgelopen jaren heb gecoacht. Heb je een andere vraag? Neem gerust contact met me op, ik help je graag.

 • Ik wil graag met meer rust, daadkracht en zelfvertrouwen beter leiding kunnen geven, hoe doe ik dat?
 • Hoe kan ik groeien in mijn leiderschap? Wat zijn de ontwikkelpunten?
 • Mijn perfectionisme zit me soms in de weg. Hoe kan ik dat in balans brengen?
 • Ik wil mijn talenten en kwaliteiten ontdekken en optimaal inzetten.
 • Ik wil positief kunnen communiceren met mijn collega’s.
 • Ik wil leren hoe ik lastige gesprekken kan voeren.
 • Ik heb behoefte aan een onafhankelijk klankbord voor dagelijkse uitdagingen die op mijn pad komen.
 • Hoe kan ik als leidinggevende zelf verder ontwikkelen?
 • Wat zijn mijn kernwaarden?

Loopbaancoaching

Soms heb je het gevoel dat je niet op je plek zit. Je weet niet precies wat je wilt; een andere baan, jezelf verder ontwikkelen of meer uitdaging binnen je huidige functie? Mevrouw de Coach helpt jou ontdekken wat je wilt, wat je kunt en hoe je jouw loopbaan vorm kunt geven. Tijdens dit traject krijg je inzicht in jezelf, je drijfveren, kernwaarden en kwaliteiten. En dan gaan we over tot actie. Zo maak je de juiste stappen om te komen waar jij wilt zijn.

Voorbeeld 1

Een hoogopgeleide jongeman (30) staat aan het begin van zijn carrière. Hij heeft een succesvolle baan bij een waterschap, maar heeft het niet naar zijn zin. Samen doorliepen we een traject van een paar sessies en kwamen tot de conclusie dat zijn kernwaarden duurzaamheid en vrijheid niet tot uiting kwamen in de ambtelijke omgeving waar hij nu werkzaam was. Ook kon hij niet voldoende bijdragen aan een betere wereld. Met dit inzicht gaat hij nu op zoek naar een nieuwe baan in een omgeving waar hij maatschappelijk zinvoller werk kan doen.

Voorbeeld 2

Een Manager van een tankstation zat niet lekker in haar vel. Ze wilde samen met mij op zoek naar haar droombaan. We kwamen erachter dat ze van nature heel doelgericht was en veel behoefte had aan lange termijn doelen & zingeving. In haar werk liep ze vooral veel brandjes te blussen en was ze de troubleshooter. Dit stond haaks op haar behoeften en talenten. In overleg met haar manager werkt ze nu meer aan projecten en beleid en mag ze het uitvoerende werk meer overlaten aan collega’s. Daardoor vond ze onverwacht haar droombaan bij haar eigen werkgever!

Hoe ziet een loopbaantraject eruit?

We starten met een gratis en vrijblijvend intakegesprek, dat kan persoonlijk, telefonisch of online. In dit gesprek bespreken we je wensen en behoeften. Op basis van de achtergrond van jouw vraag stel ik een traject samen. Soms zijn 3-4 gesprekken al genoeg om je doel te bereiken, ook de frequentie (dagdelen, korte sessies, 1 x per week, tweewekelijks of maandelijks, alles wordt in onderling overleg bepaald).

Is er geen persoonlijke klik of kun je beter geholpen worden met andere begeleiding, dan denk ik natuurlijk met je mee over alternatieven.

Coaching voor organisaties

Werkgevers willen graag bezig zijn met ondernemen, ontwikkelen, innoveren en groeien. Als je daarmee succesvol wilt zijn, dan heb je gelukkige en goed ontwikkelde medewerkers en leidinggevenden nodig. Coaching is een bijzonder effectief instrument om dat te bereiken.

Hoewel de ervaren leidinggevende soms wel beschikt over enige coachende vaardigheden, is deze niet geschoold in het professioneel coachen van medewerkers. Bovendien is het om verschillende redenen zoals onafhankelijkheid en werkdruk bij de leidinggevende zelf soms aan te raden een externe coach in te schakelen.

Geld is niet de drijfveer

die mensen ’s ochtends doet opspringen om aan de slag te gaan of om elke dag weer voldaan en gelukkig naar huis te gaan. Het is slechts een van de factoren die meewegen bij het besluit om voor een baan te kiezen. Uitdaging, zingeving, het gevoel dat je erbij hoort en een zinvolle bijdrage leveren aan de wereld zijn veel belangrijker factoren.

Coaching voor organisaties is voor werkgevers die:

 • Het beste uit hun leidinggevenden en zichzelf willen halen.
 • De kwaliteiten van hun medewerkers verder willen ontwikkelen.
 • Minder verloop in het personeelsbestand willen door medewerkers meer zingeving in het werk te laten ervaren.
 • Een goede werksfeer belangrijk vinden.
 • Duurzaam inzetbare medewerkers willen die beschikken over mentale veerkracht.
 • Willen werken aan het verbeteren van onderlinge communicatie.
Voorbeeld

Uitdaging werkgever

Een bedrijf neemt een nieuwe manager aan die de leiding krijgt over een team technische mensen. De directeur ziet namelijk potentie in haar. Ze heeft de kwaliteiten om te slagen, maar ze moet zich nog wel verder gaan ontwikkelen. Hij ziet dat zij hierbij geholpen moet worden, want anders verliest ze het plezier in haar werk en zal ze besluiten om elders een andere uitdaging te zoeken.

Voorbeeld

Uitdaging leidinggevende

De leidinggevende heeft ontzettend veel zin in haar nieuwe baan, maar vindt het wel lastig. Ze voelt zich niet serieus genomen door haar team , wat haar erg onzeker maakt op de werkvloer. Ze zou graag meer rust en daadkracht in het leidinggeven vinden.

 

Aanpak & resultaat

Ik ben samen met haar gaan kijken naar wie ze is, wat ze kan, wat ze wil en hoe ze dat gaat doen. Door deze stappen te doorlopen heeft zij een duidelijk beeld gekregen van haar:

 • Identiteit als manager: wie wil zij zijn, welke identiteit zij wil neerzetten
 • Kwaliteiten en hoe zij die het beste kan inzetten
 • Voorkeursstijl van leidinggeven
 • Valkuilen en hoe zij daarmee om moet gaan
 • Manier van communiceren en hoe dat te verbeteren
 • Eigen behoeften en zingeving
Go to Top