Skip to content Skip to footer

Over mij

Mijn naam is Marieke,

getrouwd met Johan en ‘vrouwtje’ van Lucky, een lieve en eigenwijze Amerikaanse beagle. Ik ben geboren en getogen in Rotterdam en beschik ook over de bijbehorende (werk)mentaliteit mét een gezonde dosis humor. Tegenwoordig woon ik in Bergambacht in de mooie Krimpenerwaard.

In mijn vrije tijd ben ik vaak in het zwembad te vinden en breng ik mijn tijd graag door met vrienden. Verder hou ik van haken, een filmpje kijken, natuur en reizen. Ik vind het belangrijk om in het leven iets voor anderen te betekenen en iets te kunnen bijdragen.

Van nature ben ik een écht mensenmens: betrokken, empathisch en hartelijk. Ik heb jarenlange ervaring in HR  en een flinke dosis levenservaring. Mijn coaching is warm, maar zakelijk. Geen zweverig gedoe. Lekker down-to-earth, zonder het menselijke aspect uit het oog te verliezen.

Op mijn 51e verjaardag werd ik met mijn bedrijf Blue Office zelfstandige. Een droom die uitkwam. De afgelopen jaren heb ik veel bedrijven (veelal zonder eigen HR afdeling) geadviseerd en gecoacht in het opzetten van een gedegen basis voor een HR beleid en de invulling daarvan. Met meer dan 30 jaar ervaring als werknemer, leidinggevende en HR MT-lid heb ik mij ontwikkeld tot een professioneel klankbord voor personele vraagstukken.

Ik begeleid MKB ondernemers en management met als doel hen het beste uit zichzelf en hun medewerkers te laten halen. En daar word ik weer heel blij van!

De laatste jaren richt ik mij ook op het coachen van werknemers en leidinggevenden in hun persoonlijke én professionele ontwikkeling.

Ook ik blijf mezelf ontwikkelen en volg bijna elk jaar zelf opleidingen en trainingen binnen het brede vakgebied van HR en coaching. Ik vind niets mooier dan mensen in hun leiderschap en loopbaan zien ontwikkelen!

Mijn kernwaarden

  • Betrouwbaar
  • Vrijheid
  • Empathisch
  • Zelfontplooiing
  • Resultaatgericht

Cliënten over Mevrouw de Coach

‘Ze stelt de juiste vraag op het juiste moment’

‘Innemend en diepluisterend’

‘Ik voel me veilig en prettig bij haar’

‘Niet zweverig, maar gericht op het behalen van resultaten’

‘Goed voorbereid en professioneel’

Ik vind het belangrijk om in het leven iets voor anderen te betekenen en iets te kunnen bijdragen

Privé draag ik bij aan vele goede doelen. Ook als ondernemer wil ik dat doen. Dat geef ik vorm door mijn betrokkenheid bij House of Animals.

House of Animals

Per coachsessie doneer ik een bedrag aan de prachtige Stichting House of Animals.

Als autoriteit op het gebied van dierenwelzijn en dierenrechten in Nederland zetten zij zich al ruim 10 jaar onvermoeibaar in om een einde te maken aan dierenleed. Zij doen dit door misstanden met dieren op te sporen en aan het licht te brengen en door dierenwelzijn dagelijks onder de aandacht te brengen.

Go to Top